Steeds meer mensen willen graag verduurzamen en zelf groene energie opwekken met behulp van zonnepanelen. Er is echter één groot obstakel: de initiële investering is voor sommige mensen te hoog. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om zonnepanelen te huren zodat je die grote investering niet hoeft te maken. In deze blog zullen we je daarom meer vertellen over de voordelen van het huren van zonnepanelen en hoe dit bij Otovo in zijn werk gaat. Zo kun jij ook profiteren van duurzame energie zonder dat het een grote impact heeft op jouw spaarrekening.


Zo profiteer je van zonnepanelen zonder investering

Zodra je besluit om zonnepanelen te laten installeren, sta je voor het vraagstuk: ga ik de zonnepanelen huren of kopen? In sommige landen kun je de panelen zelfs leasen, maar in België is dat niet het geval. Voorheen (lees: een aantal jaren terug) was het kopen van zonnepanelen de norm. Maar tegenwoordig wordt het huren van zonnepanelen steeds populairder omdat je dan kunt genieten van zonnepanelen zonder grote bedragen te hoeven investeren. Maar wat houdt het huren van zonnepanelen dan precies in?

Als je ervoor kiest om zonnepanelen te huren, hoef je zelf geen inspanningen te verrichten of kosten te dragen voor de aanschaf of het plaatsen van de panelen. Dit wordt allemaal geregeld door het bedrijf bij wie je de panelen huurt. En daar blijft het niet bij, want bij zo’n huurcontract horen ook extra diensten, zoals onderhoud, herstellingen en garanties. Je betaalt enkel een maandtarief voor het gebruiken van de zonnepanelen - een zorgeloze manier van groene zonne-energie productie dus!

Je huurt bij Otovo al een installatie vanaf €30 per maand. Wil je weten of jouw dak geschikt is? En wat jouw maandtarief is? Ontvang nu een gratis prijsopgave voor jouw dak.

De voordelen van zonnepanelen huren in plaats van kopen

Naast dat het uiteraard heel fijn is dat je je spaargeld op je rekening kunt laten staan omdat er geen initiële investering of startkosten van je gevraagd worden, zijn er meer voordelen bij het huren van zonnepanelen. Otovo bieden we onze huurders de volgende service:

Installatie, service en onderhoud

Allereerst is het installeren van de zonnepanelen, inclusief de kosten van de installateurs, voor onze rekening. Jij hoeft hier niets voor te regelen. We werken exclusief samen met de beste installateurs van zonnepanelen bij jou in de regio en onder toezicht van de Otovo ingenieurs.

Lagere energiekosten & de terugleververgoeding

Zodra de installatie compleet is, begin jij al direct met geld besparen! Want alle energie die je opwekt, is jouw eigendom. Je bespaart dus flink op je energierekening. En wat je overhoudt, kun je opnieuw verkopen aan je elektriciteitsleverancier om hiervoor een terugleververgoeding te ontvangen.

Garantie

Bij Otovo ben je verzekerd van de beste kwaliteit zonnepanelen voor een scherpe prijs. Maar je ontvangt ook 20 jaar garantie op alle panelen op jouw dak. Onderhoud nodig? Geen zorgen, je kunt ons gewoon bellen. Dan lossen we het probleem kosteloos voor je op!


Ontvang een vrijblijvende offerte

Zijn er nadelen aan het huren van zonnepanelen in plaats van ze te kopen?

Hoewel het huren van zonnepanelen vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden:

Bij het huren van zonnepanelen heb je geen eigendomsrechten over de panelen. Ook heb je niet de mogelijkheid om de panelen te upgraden of aan te passen als je dat wilt. Hiervoor ben je afhankelijk van de verhuurder.

Tot slot kan het zijn dat je, als je verhuist terwijl je zonnepanelen huurt, het contract niet kunt overdragen aan de nieuwe eigenaar van het huis. Dit kan leiden tot extra kosten en het gedoe van het verwijderen van de panelen. Bij Otovo kun je het contract afkopen, het contract overdragen aan nieuwe eigenaars of de panelen laten verwijderen voor €400 + 50% van de marktwaarde van de panelen.


Hoeveel kun je besparen op je energierekening door het huren van zonnepanelen?

Hoeveel je kunt besparen door zonnepanelen te installeren hangt van verschillende factoren af. Denk aan de hoeveelheid zonnepanelen die je laat installeren, de efficiëntie van de panelen, jouw eigen energieverbruik en natuurlijk de energietarieven van jouw energieleverancier. Over het algemeen kun je enkele honderden euro’s per jaar besparen met zonnepanelen.

Ontdek nu hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen, zónder investering!


Doe de check!

Welke soorten zonnepanelen zijn beschikbaar om te huren?

Als we het hebben over de verschillende soorten zonnepanelen, is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen panelen die worden gebruikt om elektriciteit op te wekken en panelen die worden gebruikt om water te verwarmen. De twee belangrijkste typen zonnepanelen zijn:

  • Fotovoltaïsche zonnepanelen
  • Thermische zonnepanelen

Bij Otovo raden we enkel monokristallijne fotovoltaïsche panelen aan, aangezien deze meer potentieel hebben dan andere types om zonne-energie te produceren. We werken bovendien enkel samen met de beste fabrikanten van zonnepanelen, zoals JA Solar, Futurasun, Meyerburger Trina, LONGi Solar en Canadian Solar, om zo de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen.

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voor je zonnepanelen zonder investering huurt of ze koopt. Je lees in onze blog alles dat je moet weten over zonnepanelen.

Wil je direct weten wat jouw opties zijn? Ontdek dan meteen hoeveel jij kunt besparen met onze vrijblijvende offerte.

Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``