Zonnepanelen van LONGi Solar

LONGi Solar produceert fotovoltaïsche panelen voor zowel grote zonneparken als voor privégebruik. Ze streven ernaar het beste uit zonnepanelen te halen om een groene(re) wereld te creëren. Door hun voortdurende inzet voor innovatie en technologische vooruitgang in de zonne-energiesector behoren LONGi zonnepanelen tot de meest efficiënte en beste ter wereld.


Het merk LONGi Solar

LONGi Solar, officieel bekend als LONGi Green Energy Technology Co., Ltd., werd opgericht in 2000 in China. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in het noordwestelijke Xi'an. Met meer dan 60.000 werknemers is LONGi een van 's werelds grootste werkgevers in de zonne-energiesector. 

Het bedrijf staat bekend om de focus op onderzoek, innovatie en betrouwbaarheid. LONGi Solar is dan ook een gerenommeerde speler in de zonnepanelen-industrie en veroverde met gemak haar plaats in de lijst van topmerken waar Otovo graag mee samenwerkt.


Zelf nog geen zonnepanelen? Doe de dakcheck in onze calculator en ontvang binnen enkelen minuten een offerte!


Modellen zonnepanelen LONGi Solar bij Otovo

Bij Otovo werken we vooral met de Hi-MO 5 Serie. Dit zijn monokristallijne zonnepanelen waarbij de geavanceerde zonnecellen zijn vervaardigd van hoogwaardig silicium, met slechts één kristal per cel. LONGi PV-systemen halen hierdoor een erg hoog rendement. Ze kunnen tot wel 21,5% van het beschikbare zonlicht omzetten in elektriciteit. Vanwege dit hoge rendement hebben panelen van LONGi minder ruimte nodig om deze aanzienlijke hoeveelheid energie te genereren. Hierdoor zijn ze dus geschikt voor kleinere woningen of wanneer de beschikbare ruimte beperkt is.

Een extra voordeel van monokristallijne zonnepanelen is de langere levensduur in vergelijking met andere PV-systemen. Door hun uitzonderlijke kwaliteit zijn ze dus ook een duurzame keuze

De modellen waarmee we bij Otovo werken, hebben een vermogen variërend van 400W tot 420W.

De LONGi zonnepanelen prijs ligt ergens tussen de 140 en 210 euro per paneel.


Full black modules

Onder het mom van het oog wil ook wat, biedt LONGi Solar stijlvolle "Full Black" modules aan. Zowel de zonnecellen als het frame van de Full Black modules zijn volledig zwart. Hierdoor hebben de panelen geen zichtbare witte lijnen tussen de cellen en bieden ze een uniforme, strakke uitstraling op het dak. 

Net als andere LOngi Solar-panelen staan “Full Black” modules garant voor hoogwaardige prestaties. Stijl en kwaliteit gaan ook op je dak hand in hand.

full black longi zonnepanelen
Bron: Longisolar.com

Efficiëntie LONGi zonnepanelen

De efficiëntie van zonnepanelen, ofwel het rendement, beoordeelt als ware de werking van zonnepanelen. Het geeft aan hoe goed het zonnepaneel in staat is om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. 

Bij de LONGi PV-systemen waar we bij Otovo mee werken ligt deze op 21,5%. Dit betekent dus dat het zonnepaneel in staat is om 21,5% van het invallende zonlicht om te zetten in stroom. Een efficiëntie van 21,5% wordt beschouwd als zeer hoog en wijst op geavanceerde technologie en de uitzonderlijk hoge kwaliteit van LONGi zonnepanelen.

Als we het over de efficiëntie hebben, kunnen we echter het begrip vermogensvermindering niet uit het oog verliezen. De vermogensvermindering van zonnepanelen, inclusief die van LONGi- panelen, verwijst naar het fenomeen waarbij de prestaties van de PV-systemen na verloop van tijd afnemen. LONGi Solar beperkt echter, door gebruik van hoogwaardige materialen, de vermindering van het vermogen tot een minimum. Door een maximale jaarlijkse degradatie van 0,55% bedraagt het gegarandeerd minimaal rendement in jaar 25 nog steeds 84,8%.


Dankzij de voortdurende innovatie-inspanningen van LONGi en de verbetering van hun producten, zal Otovo binnenkort ook de elegante Hi-MO X6 Explorer zonnepanelen in puur zwart kunnen aanbieden. Deze panelen hebben een indrukwekkende efficiëntie van 22,3%. Zelfs na 25 jaar blijft het minimale rendement hoog, namelijk 88,9% – een verbetering van 4,1% ten opzichte van de Hi-MO C5 serie.

Garantie LONGi zonnepanelen

Een cruciaal aspect om in overweging te nemen bij fotovoltaïsche installaties is de garantie op de systemen, aangezien deze bescherming biedt tegen potentiële problemen. Zo worden alle zonnepanelen van LONGi aangeboden met een productgarantie van 12 jaar. De vermogensgarantie bedraagt zelfs 25 jaar. Deze sterke garanties zijn een goede indicatie voor de betrouwbaarheid, levensduur en kwaliteit van LONGi Solar zonnepanelen.


De voor- en nadelen van LONGi zonnepanelen

LONGi-zonnepanelen worden geprezen vanwege verschillende pluspunten. Otovo biedt haar klanten dan ook LONGi zonnepanelen aan vanwege volgende voordelen:

 • Topprestaties: LONGi PV-systemen behalen een uitzonderlijk hoog rendement. De nieuwste modellen zetten tot wel 23 à 24% van het beschikbare zonlicht om in elektriciteit.
 • Beperkte krachtsvermindering: Vooral tijdens de eerste jaren verliezen zonnepanelen een beetje van hun piekvermogen. Bij zonnepanelen van LONGi blijft die ‘degradatie’ gelukkig tot een minimum beperkt. Het gaat om een verlies dat kleiner is dan 2% tijdens het eerste jaar. De jaren daarop ligt die vermindering van het piekvermogen van de PV- module nog lager. Daarom biedt LONGi Solar ook een goede vermogensgarantie van wel 25 jaar. 
 • Stijlvolle all black-panelen: De volledig zwarte zonnepanelen zorgen voor een gestroomlijnd en esthetisch geheel op je dak, waardoor ze veel minder opvallen.
 • Betrouwbaarheid: LONGi Solar is dé topper als het gaat om monokristallijne zonnepanelen. Door hun jarenlange ervaring en aanwezigheid op de wereldmarkt straalt het merk vertrouwen uit. Ook op lange termijn zal LONGi kwaliteitsvolle panelen blijven produceren.
 • Duurzaam: LONGi gebruikt, in hun streven naar een groene(re) wereld, hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën in de productie van hun zonnepanelen, wat de duurzaamheid van de panelen bevordert. Een productgarantie van 15 jaar zet dit extra kracht bij.

Dat al deze voordelen met een hoger prijskaartje komen mag geen verrassing zijn. Deze duurdere prijs is echter het enige nadeel van de fotovoltaïsche systemen van LONGi. Afhankelijk van het type paneel kost de aanschaf van een zonnepaneel van LONGi Solar tussen de 140 en 210 euro. Maar dankzij het Otovo huurmodel voor zonnesystemen kun je profiteren van een hoogwaardig en duurzaam geproduceerd PV-systeem zonder een fortuin uit te geven. Otovo biedt de beste prijs voor topkwaliteit!


Alles over LONGi Solar op een rijtje

 • Gerenommeerd producent van zonnepanelen
 • Opgericht in 2000
 • Hoofdkantoor in Xi’an, China
 • Aanwezig in meer dan 150 landen
 • Focus op onderzoek en ontwikkeling
 • Stijlvolle mono black panelen beschikbaar
 • Prijzen vanaf 140 euro per paneel
 • Monokristallijne zonnemodules met lange levensduur
 • De Hi-MO 5 reeks levert een rendement van 21,5%
 • Minder dan 2% vermogensvermindering in het eerste jaar
 • Slechts 0,55% vermogensvermindering vanaf jaar twee
 • Productgarantie van 15 jaar
 • Uitgebreide prestatiegarantie van 25 jaar

Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``