Wil je zonnepanelen op je dak installeren zonder enige initiële investering? Dat kan dankzij Otovo! In deze blog nemen we je mee in het verhuurproces en leggen we uit hoe het werkt, wat de kosten zijn en wat de voordelen zijn. Lees snel verder.


Zonnepanelen huren bij Otovo

Velen zijn nog onder de veronderstelling dat het aanschaffen van zonnepanelen een grote initiële investering vergt. Dit is ook waar als je ervoor kiest om je zonnepanelen te kopen. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor het huren van zonnepanelen? Als je zonnepanelen huurt, hoef jij geen investering te doen bij de aanschaf van de panelen. Die kosten liggen bij de partij waarbij je huurt. Je betaalt alleen een maandelijks huurtarief voor de zonnepanelen.

Bij Otovo huur je al zonnepanelen vanaf € 30 per maand! Wil je weten vanaf welk tarief jij kunt overstappen op zonne-energie?

Ontvang een prijsopgave voor jouw dak


Zonnepanelen huren of kopen?

Nu je weet dat je zonnepanelen ook gemakkelijk kunt huren, is de stap om over te gaan op zonne-energie een stuk gemakkelijker. Als je zonnepanelen koopt, moet je namelijk een grote initiële investering doen. Een gemiddeld huishouden is al snel duizenden euro’s kwijt aan de aanschaf van zonnepanelen. Daar komen de installatie- en onderhoudskosten dan nog bovenop. Wil je graag overstappen op duurzame energie, maar wil je niet groots investeren? Kies dan voor zonnepanelen huren! Wil je meer weten over hoe het huren van zonnepanelen in zijn werking gaat? We leggen het je graag uit.

Wat kost het huren van zonnepanelen?

Dat je geen investering hoeft te doen, is handig. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat het huren van zonnepanelen je gaat kosten. Daarom kun je met onze handige rekentool snel zien hoeveel en welk type zonnepanelen wij adviseren voor jouw woning. Gemiddeld hebben Vlaamse huishoudens genoeg aan tien zonnepanelen. Je kunt bij Otovo al zonnepanelen huren vanaf € 30 per maand.

Installatie is zo geregeld

Zodra jij de huurovereenkomst aangaat met Otovo, sturen wij een installateur op pad om de panelen bij jou thuis te installeren. Hier moet jij niets voor doen. Vanaf het moment dat de installatie compleet is, begin jij al met geld besparen!

De beste kwaliteit en service

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen. Je krijgt dan ook 20 jaar garantie op de panelen op jouw dak (behalve op de batterijen). Is er onderhoud nodig? Geen zorgen, dit doen wij voor je - kosteloos!


De voordelen van zonnepanelen huren

Twijfel je nog over het huren van zonnepanelen? Het is ook geen beslissing die je in een dag maakt. Toch is de financiële impact bij het huren een stuk geringer dan wanneer je zonnepanelen koopt. Je betaalt enkel een vast maandtarief. Daarnaast profiteer je van veel voordelen als er zonnepanelen op je dak geïnstalleerd zijn. We zetten ze nog één keer voor je op een rijtje:

Geen hoge initiële kosten

In tegenstelling tot het kopen van zonnepanelen, hoef je wanneer je zonnepanelen huurt geen investering te doen. Dit doet de verhuurder voor je. Je betaalt enkel een maandtarief voor het huren van de zonnepanelen. En dit maandbedrag is uiteraard veel langer dan de energiebesparing die je ermee opwekt. Door de optie “zonnepanelen huren” aan te bieden, geven we bij Otovo meer huishoudens een kans om over te stappen op groene stroom. Zo kun jij je spaargeld uitgeven aan andere dingen, zoals een prachtige reis of grote verbouwing.

Flexibele huurcontracten

Een ander voordeel van zonnepanelen huren, is de flexibiliteit. De enige verplichtingen bij het huren van zonnepanelen, is het betalen van je maandtarief. Groot onderhoud regelen wij voor je. Daarnaast kun je elke maand besluiten om de zonnepanelen over te kopen. Wil je ze niet houden? Dan kun je ons ook vragen om de zonnepanelen weg te halen na afloop van je contract. Je dak wordt dan in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Lagere energiekosten

Zeker met de stijgende energieprijzen is het ook wel eens fijn om je maandelijkse kosten te zien dalen. Met zonnepanelen wek je een groot deel van de energie die je nodig hebt, zelf op. Alle energie die je zelf opwekt, is gratis! Hierdoor wordt je energierekening plots een stuk lager.

Geen onderhoud

Otovo is verantwoordelijk voor al het grote onderhoud. Gaat er iets stuk? Bel ons en wij zorgen dat je zonnepanelen gerepareerd worden.

Terugleververgoeding

Je kunt met je gehuurde zonnepanelen flink wat energie opwekken. In een zonnige maand zul je merken dat je energierekening heel erg laag is. Energie die je overhoudt wordt automatisch aan het net geleverd; je wordt dan betaald voor elke eenheid energie die je aan het net geeft.

Bekijk nu de mogelijkheden om zonnepanelen te huren!

Hoe werken zonnepanelen?

Om precies te weten hoe zonnepanelen werken, duiken we even in de techniek. Zonnepanelen zijn opgebouwd uit fotovoltaïsche cellen. Deze zijn bedekt met een laag glas en omringd door een aluminium kader. Dit geheel is één zonnepaneel. Elke zonnecel in het paneel kan een klein deel van het invallende zonlicht omzetten in een lage DC spanning (of gelijkspanning) van 1.2 Volt. Omdat dit te laag is om bruikbaar te zijn, verbindt men alle cellen in het paneel om een hogere spanning te bekomen. Deze spanning wordt door de omvormer omgezet in AC spanning op 230V of 400V.

Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die je huurt, wek je een hoeveelheid energie op. Deze energie wordt dan gebruikt om jouw huis te gedeeltelijk voorzien van stroom. Dat betekent niet dat, als er om een of andere reden niet genoeg elektriciteit geproduceerd wordt, je plots zonder stroom komt te zitten. Is al je zonne-energie op? Dan neemt het net het weer over. Zo heb je nooit last van stroomonderbrekingen.


Zonnepanelen afkopen? Dat kan!

Besluit je na een paar jaar dat je toch liever de volledige eigenaar wilt zijn van je zonnepanelen? Kies er dan voor om je zonnepanelen af te kopen. Dat kan je op elk gewenst moment! Elke maand dat de zonnepanelen energie aan het opwekken zijn, verdien je een bonus die het afkopen van je zonnepanelen voordeliger maakt. Als je huurcontract ten einde komt, kun je naast afkopen ook kiezen om je huurcontract te verlengen. Of vraag ons de panelen te verwijderen, dat is uiteraard ook een optie.


Huren zonnepanelen: welke garanties heb je?

Als je zonnepanelen huurt of koopt, krijg je van de de fabrikant altijd een aantal garanties.

Productgarantie

Productgarantie beschermt je in geval van storing of een defect in de zonnepanelen. De meeste fabrikanten  van zonnepanelen bieden een garantie van 25 jaar, maar bij Otovo geniet je van wel 20 jaar productgarantie!

Lineaire opbrengstgarantie

De lineaire garantie is een ander soort garantie die je dekt in geval van een abnormale daling van de energieproductie. Een zonnepaneel verliest na verloop van tijd iets van zijn efficiëntie (we hebben het over een productieverlies van minder dan 1% per jaar). Deze slijtage is natuurlijk en wordt door de fabrikanten zelf meegedeeld op de productbladen van de panelen. Anderzijds kan voortijdige slijtage het teken zijn van een defect paneel!

Garantie op onderdelen en arbeid

Naast fabrieksgarantie heb je bij Otovo ook recht op onderdelen- en arbeidsgarantie. Wat houdt dat in? Als er nodig onderhoud verricht moet worden om de zonnepanelen goed te laten functioneren gedurende de looptijd van de huurovereenkomst, komt dat op ons bordje te liggen. Jij bent dus gedekt teken elke storing met betrekking tot de apparatuur.


Wil jij ook zonnepanelen huren?

Vraag gerust een prijsopgave aan om zonnepanelen te leggen op jouw dak; je kunt bij Otovo al zonnepanelen huren vanaf € 30 per maand!

Ontdek jouw maandtarief
Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``