Wil je graag zonnepanelen leggen op jouw dak in Aarschot? Dan is het goed mogelijk dat je nog wat vragen hebt. Denk aan: “Wat zal dat kosten? En hoeveel kWh kan ik opwekken? En is dat überhaupt genoeg om mijn verbruik mee te dekken?”. Dit alles en meer bespreken we in dit blogartikel. Uiteraard vertellen we je ook meer over hoeveel geld je kunt verdienen als je jouw overschotten terug verkoopt aan het net. Lees snel verder!

In deze blog bespreken we o.a.

  • de prijzen van zonnepanelen
  • de hoeveelheid energie die kan worden geproduceerd
  • de aanbevolen oriëntatie en helling van de modules
  • de compensatie van overschotten
  • manieren om jouw eigen zonnepanelen aan te schaffen.


Prijzen voor zonnepanelen in Aarschot

Woon je in Aarschot en wil je graag zonnepanelen laten installeren op jouw dak? Dan is het goed om te weten wat de kostprijs ongeveer is als je zonnepanelen zou kopen. Dit is ongeveer de prijs die je mag verwachten:

Aantal Gemiddelde aankoopprijs
5 zonnepanelen € 3.350
10 zonnepanelen € 4.810
15 zonnepanelen € 6.690

Vind je dit nogal veel geld om in één keer te investeren? Dan kan je zonnepanelen huren. Je geniet van dezelfde voordelen zoals het feit dat je vanaf de eerste maand kunt besparen op je elektriciteitsrekening én dat je wat kunt verdienen aan extra kWh verkopen aan het net, maar hangt niet vast aan hoge initiële kosten. Die worden immers betaald door de eigenaar van de installatie; de verhuurder. Handig, toch?

Deze optie bieden wij aan bij Otovo, inclusief 20 jaar garantie. Maar hierover later meer!


Ontvangt Aarschot genoeg zonlicht voor zonnepanelen?

Absoluut!

Op jaarbasis ontvangt Aarschot genoeg zonlicht - zeker in de zomermaanden. Het plaatsen van zonnepanelen is dus zeker de moeite waard. Mocht je 10 zonnepanelen laten installeren ((goed voor meer dan 4 kWp), dan wek je makkelijk meer dan 4000 kWh op per jaar.

Maandelijkse energieopbrengst van een PV-systeem met vaste hoek
Bron: re.jrc.ec.europa.eu

Als je tien zonnepanelen legt in Aarschot, wek je daar gemiddeld zo’n 4203.3 kWh op jaarbasis mee op. Dat is niet mis; een eenpersoonsgezin verbruikt gemiddeld zo’n 1200 kWh per jaar en een gezin met drie of vier personen verbruikt gemiddeld zo’n 4000 kWh per jaar.

Met jouw zonnepanelen in Aarschot kun je dus een groot deel van je energieverbruik dekken. Het is wel belangrijk om te weten dat een deel van je opgewekte kWh in het net worden geïnjecteerd. In Vlaamse huishoudens wordt gemiddeld rond de 30% van de eigen opgewekte energie zelf verbruikt terwijl de overige 70% wordt teruggeleverd aan het net. Je kunt er wel voor kiezen om een thuisbatterij toe te voegen aan jouw installatie, waardoor je je eigen energie opslaat en deze kunt gebruiken op momenten dat er minder of geen zonlicht is. Met een thuisbatterij kun je je eigen verbruik verhogen tot wel 70% !


Wat is de ideale oriëntatie en helling voor zonnepanelen in Aarschot?

Het is van cruciaal belang om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen voor de meest efficiënte opbrengst bij de installatie van zonnepanelen. Hiervoor wordt er rekening gehouden met jouw specifieke situatie, inclusief de oriëntatie, hellingshoek en omgeving van de zonnepanelen.

De juiste oriëntatie is van groot belang, gezien de beweging van de zon van oost naar zuid naar west elke dag. Om de maximale hoeveelheid zonnestralen op te vangen, zal de installateur de panelen op de meest gunstige plek op het dak plaatsen, waarbij obstakels zoals bomen of gebouwen die schaduw kunnen veroorzaken, worden vermeden. Indien nodig kan de efficiëntie van de installatie worden verbeterd door gebruik te maken van optimizers.

De hellingshoek van de panelen is ook belangrijk bij het opwekken van zonne-energie, waarbij de ideale helling van 36 tot 38 graden is. Bij panelen die naar het westen of oosten gericht zijn, is een helling van ongeveer 13 graden het meest geschikt.

Nochtans zal de oriëntatie en hellingshoek van de panelen afhangen van die van het dak. Dit wil zeggen dat de installateur altijd jouw specifieke situatie zal beoordelen en de meest geschikte plaatsing aanbevelen om het beste rendement te behalen en de meeste kWh op te wekken.


Ontvang een vrijblijvende offerte

Compensatie van je energieoverschot

Met jouw zonnepanelen in Aarschot kun je jouw elektriciteitsrekening verlagen en dat is een heel mooi voordeel. Maar wat ook een voordeel is, is dat je kunt bijverdienen door een deel van jouw opgewekte energie terug te injecteren in het net.

Hiermee kun je gemiddeld enkele honderden euro’s per jaar verdienen. Niet slecht, toch? Hoeveel je exact hieraan 'verdient’, kunnen we je niet vertellen, want elke situatie is uniek.

Zo verdien je over het algemeen meer als je meer kWh terug in het net injecteert, maar hoeveel je als compensatie ontvangt, is ook afhankelijk van het teruglevertarief van je energiecontract. De ene aanbieder biedt immers gunstigere tarieven aan dan de andere. Met de  V-test van de VREG kun je teruglevertarieven vergelijken en kijken of een ander energiecontract geen betere optie is.


Installateurs in Aarschot

Het is logisch dat je wil dat jouw zonnepanelen worden geplaatst door iemand die degelijk opgeleid s en hier genoeg ervaring mee heeft.

Daarom werken wij enkel met de beste installatiepartners.

Wat dacht je van zonnepanelen huren?

Als je elke maand tientallen euro's op je elektriciteitsrekening wilt besparen, dan is het installeren van zonnepanelen een slimme keuze. Naast het kopen van zonnepanelen is het ook mogelijk om deze te huren - en dit kan een zeer interessante optie zijn! Otovo is een bedrijf dat deze optie aanbiedt.

Het huren van zonnepanelen heeft verschillende voordelen. Ten eerste hoef je niet te investeren in je zonne-installatie want deze kosten komen voor rekening van de verhuurder.

In plaats daarvan betaal je alleen een maandelijkse huurprijs. Je kunt echter wel vanaf de eerste maand besparen op je energierekening. Daarnaast is alle energie die je opwekt van jou - dus het geld dat je kunt verdienen door jouw overschotten te verkopen aan het net, is ook van jou! Bovendien geniet je van 20 jaar garantie, omdat de zonne-installatie eigendom is van de verhuurder, Otovo.

Vul hieronder je adres in en je ziet een vrijblijvende offerte voor 5, 10 en 15 zonnepanelen.

Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``