Wil je zonnepanelen huren? Kies dan voor huren bij Otovo, want wij bieden je de beste garanties op de markt. We zijn trots op onze kwaliteit en werken alleen samen met door Otovo gecertificeerde monteurs en materialen.

Bij kostbare producten hoort in de meeste gevallen een goede garantie.Als je zonnepanelen huurt bij Otovo bieden wij je de gratis Otovo Garantie aan, de beste op het gebied van zonnepanelen. Andere aanbieders en verhuurders van zonnepanelen zijn sterk afhankelijk van de garanties van de fabrikant en de minimumeisen van de consumenten regelgeving. Maar bij Otovo geniet je van een uitgebreide en verlengde garantie aan voor alle materialen, componenten en de installatie van onze zonnepanelen.

Marktstandaard Otovo (bij huren)
Het systeem werkt niet* 2 jaar 20 jaar
De omvormer werkt niet ** 2 jaar 20 jaar
Beschadigde zonnepanelen*** 2 jaar 20 jaar
Prestatieverlies 25 jaar 25 jaar

*naast de productgarantie die 12 tot 25 jaar bedraagt ​​voor zonnepanelen **naast de productgarantie die 8 tot 12 jaar bedraagt ​​voor omvormers ***Naast de productgarantie die 8 tot 12 jaar bedraagt ​​voor batterijen ca. 10 jaar oud


Wat is de Otovo Garantie?


De Otovo Garantie is een exclusieve uitbreiding op de standaard garantie. Deze garantie dekt de volledige werking van het zonne-energiesysteem: producten, componenten en montage. Deze gaat in op het moment dat de installatie voltooid is. Als een onderdeel van jouw systeem defect raakt tijdens de garantieperiode, zorgen wij dat deze kosteloos wordt gerepareerd of vervangen.

Als je bij Otovo zonnepanelen huurt, ontvang je hier gratis 20 jaar garantie op. Zo weet je zeker dat jouw zonnepanelen altijd van de hoogste kwaliteit zijn.


Wat dekt?


De Otovo Garantie dekt alle onderdelen en materialen van jouw zonnepanelen. Als er een onderdeel defect raakt binnen de garantieperiode, zullen wij deze kosteloos herstellen of vervangen. De zonnepanelen garantie omvat:

  • Zonnepanelen
  • Batterijen
  • Ondersteuningssysteem (haken, geleiders en klemmen)
  • Omvormers
  • Optimizers
  • Kabels en connectoren
  • Schakelaars

De Otovo Garantie dekt naast de reparatie of het vervangen van onderdelen ook de arbeids-, transport-, en eventuele verzendkosten die nodig zijn om het defect te verhelpen.

Mocht het voorkomen dat je een probleem ervaart met je zonnepanelen, dan hoef je ons enkel een e-mail te sturen of te bellen, dan brengen wij jou in contact met onze hoogopgeleide technische specialisten. Zij helpen indien nodig bij het nemen van preventieve maatregelen en beoordelen de noodzaak van reparatie of vervanging van beschadigde onderdelen. Als reparatie of vervanging nodig is, zorgen we ervoor dat een gekwalificeerde technicus of installateur het probleem binnen een redelijke termijn oplost.


Hoe zit het met de fabrieksgarantie?


Veel producten worden vanuit de fabrikant al geleverd met een fabrieksgarantie. Hiermee laat een fabrikant zien dat de zonnepanelen bedoeld zijn om lang mee te gaan. De meeste bedrijven die zonnepanelen rechtstreeks aan eindklanten aanbieden, bieden geen hulp buiten de fabrieksgarantie. Dit betekent dat als er iets mis zou gaan, het nodig zou zijn om de fabrikant rechtstreeks te bellen. Dergelijke garantieaanspraken zullen zij natuurlijk vakkundig en zorgvuldig honoreren, maar het is niet altijd gemakkelijk om de zaak voort te zetten.

Concreet kunnen de garanties op het materiaal worden onderverdeeld in twee categorieën:

  • Productgarantie van de fabrikant: Garanties dat producten en materialen vrij zijn van defecten en werken zoals bedoeld. Voor zonnepanelen is deze garantie doorgaans 12-25 jaar. Voor omvormers is de productgarantie doorgaans 8 tot 12 jaar. De duur van de dekking van het product wordt altijd aangegeven in de technische fiche. Voor batterijen loopt de garantie meestal tot 10 jaar.
  • Prestatiegarantie voor zonnepanelen: Garantie dat zonnepanelen het nominale vermogen leveren dat ze claimen en dat hun prestaties niet meer verslechteren dan gerechtvaardigd is. Deze is meestal 25 jaar geldig en volgt een lineaire degradatie. De duur en details van de door de fabrikant geboden prestatiegarantie staan ​​altijd vermeld in het technische gegevensblad.

Bij Otovo heb je als klant een dubbele garantie: de Otovo Garantie én de fabrieksgarantie. Het beste van twee werelden!


Uitzonderingen op de Otovo garantie


Hoewel we vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze producten en levering, is de verlengde garantie van Otovo geen verzekeringsproduct. Storingen en defecten als gevolg van gebruikersfouten of ingrepen en ongeautoriseerde werkzaamheden aan de installatie vallen niet onder de dekking. Ook sabotage, vandalisme of schade veroorzaakt door jezelf, een derde partij of een externe gebeurtenis valt niet onder de Otovo Garantie. Dergelijke gebeurtenissen kunnen worden gedekt door je brandverzekering of andere rechten die je als huiseigenaar hebt. Denk er in deze gevallen aan om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij! Of lees meer over zonnepanelen verzekeringen.

De Otovo-garantie dekt geen schade veroorzaakt aan mensen, eigendommen of derden. Alle bouwwerkzaamheden worden echter gedekt door een aansprakelijkheidsgarantie van 5 jaar. Mocht er schade aan het huis ontstaan door de werkzaamheden die tijdens de installatie zijn uitgevoerd, dan zal je als klant in de meeste gevallen gedekt zijn door deze en andere wettelijke aansprakelijkheidsbepalingen. Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie over de details en uitzonderingen van de Otovo Garantie.

Bekijk nu de mogelijkheden om zonnepanelen te huren!
Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``