Het aantal elektrische voertuigen neemt in rap tempo toe. Daarom stijgt ook de behoefte aan efficiënte en betrouwbare laadoplossingen, bij voorkeur aan huis vanwege het aanzienlijke gemak en de lagere energietarieven die dat met zich meebrengt. 


Ook van een lage energiefactuur profiteren? Doe dan de dakscan voor jouw huis en profiteer van onze laadpaal aanbiedingen mét of zonder thuisbatterij en zonnepanelen!


De belangrijkste voorwaarden voor het opladen van elektrische voertuigen zijn dat dit snel en veilig moet zijn, maar vooral ook gebruiksvriendelijk. Huawei speelt handig in op deze behoeften met de Smart Charger laadpaal. Deze Huawei laadpaal is beschikbaar in twee modellen: de Huawei SCharger 7KS en de Huawei SCharger 22KT, beide voorzien van ingebouwde DC-lekbeveiliging. 

Dit artikel biedt een handig overzicht van de HUAWEI Smart Charger en richt zich onder andere op de gebruiksvriendelijkheid, de veiligheidskenmerken en algemene technische specificaties. Lees meer over de beste merken voor laadpalen in ons ander artikel.


Laadpaal van Huawei closeup


De Huawei laadpaal SCharger van dichtbij.

Model Huawei SCharger 7KS Huawei SCharger 22KT
Maximale uitgangsvermogen 7,4 kW 22 kW
Nominale spanning 230 V 400 V
Systeem Eenfasig Driefasig
Type aansluiting Type 2 Type 2
Installatie Muurmontage Muurmontage
Communicatie Wi-Fi/Ethernet Wi-Fi/Ethernet


Flexibel laden met Huawei 

Een van de belangrijkste kenmerken van de Huawei Smart Charger is de dynamiek van het laadproces. Op deze manier wordt overladen voorkomen. Afhankelijk van de zonkracht en de overige energievraag in je woning, wordt het laadvermogen van je elektrische voertuig dynamisch aangepast. Zo worden betrouwbare laadprestaties gegarandeerd zonder onderbrekingen


Je kunt het laadproces bovendien op drie manieren in de gaten houden en aanpassen: 

  1. FusionSolar app: Deze app biedt een intuïtieve en real-time weergave van de laadstatus en de belangrijkste (laad)indicatoren. Zo kun je eenvoudig je laadgegevens volgen en je energieverbruik beheren. 
  2. RFID kaart: Twee kaarten zijn inbegrepen, waarmee je snel toegang hebt tot de laadpaal. 
  3. Bluetooth: Voor een naadloze en directe verbinding vanaf de apparaten van jouw keuze. 


Intelligent beheer via de FusionSolar app 

De FusionSolar app vereenvoudigt het beheren van je laadproces. Je kunt de laadstatus in real-time zien en de belangrijkste indicatoren in de gaten houden, zoals laadvermogen en energiestromen. De prettige weergave in grafiekvorm zorgt voor een transparant en controleerbaar laadproces, waarbij jij je energieverbruik kunt optimaliseren en je kosten kunt minimaliseren

Een leuke bijkomstigheid is dat je via de FusionSolar app jouw laadtoegang kunt delen met buren, vrienden of andere personen. Dit biedt jou weer wat extra gemak en flexibiliteit. En blije buren natuurlijk! 

Binnen 1 minuute een offerte ontvangen!


Efficiënt en comfortabel opladen 

Ergonomisch ontwerp 

Het fraaie ontwerp van de Huawei laadpaal zorgt niet alleen voor flexibele, efficiënte laadprestaties, maar ook voor comfort tijdens het gebruik. Met behulp van het unieke 50° plug-and-unplug ontwerp van Huawei kun je de stekker moeiteloos in het stopcontact steken en er weer uithalen. Dit is een grote verbetering, waarmee het gebruiksgemak aanzienlijk wordt verhoogd. 


Dit handige ontwerp vermindert de fysieke belasting op polsen en handen, wat vooral prettig is bij frequent gebruik. De slimme stekker zorgt er ook voor dat de laadomgeving netjes georganiseerd blijft. Zo biedt de Huawei Smart Charger een aangename, zorgeloze laadervaring. 


Technologie vs. esthetiek 

De Huawei laadpaal heeft niet alleen oog voor technologie, maar er is ook voldoende aandacht besteed aan de esthetiek. In het dynamische, vloeiende ontwerp zijn de kabelopeningen zeer subtiel verborgen. Op deze manier gaat de laadpaal moeiteloos op in de omgeving. Niet voor niets is dit ontwerp in 2023 bekroond met de Red Dot Award. 


Dit laat zien dat er zowel aan de functionaliteit als aan de visuele aantrekkingskracht is gedacht bij het ontwerp van deze Huawei laadpaal. Met als kers op de taart de adembenemende ledverlichting die aangaat zodra de laadpaal is aangesloten. Dit voegt een futuristisch tintje toe aan de laadpaal en verhoogt bovendien de gebruiksvriendelijkheid op donkere plekken. 


Toepasbaarheid en prestaties 

Geschikt voor alle Europese elektrische voertuigen 

Deze Huawei laadpaal is compatibel met alle Europese standaard elektrische voertuigen. Daarom is deze laadpaal een slimme keuze waarmee je alle kanten op kunt, nu en in de toekomst. In ongeveer zeven uur tijd kun je een voertuig met een batterij van 50 kWh opladen bij een vermogen van 7 kW (enkel fase). Wanneer je kiest voor een vermogen van 22 kW (drie-fase), dan gaat het opladen een stuk sneller, in ongeveer 2,5 uur. Door de compatibiliteit en de snelle laadtijden kun je jouw voertuig altijd snel en betrouwbaar opladen. 


Intelligente laadmogelijkheden 

Deze Huawei laadpaal beschikt over de slimme PV-power preferred mode. Hiermee wordt altijd de voorkeur gegeven aan zonne-energie bij het opladen van jouw elektrische voertuig. Door deze functie maximaliseer je het gebruik van duurzame energiebronnen en maak je jezelf minder afhankelijk van het stroomnet. En niet in de laatste plaats is het ook prettig voor jouw portemonnee! 

Automatische fasewisseling is ook een handige functie die deze Huawei laadpaal ondersteunt. Op deze manier wordt de laadsnelheid aangepast aan de beschikbare energiebronnen en jouw actuele energiebehoefte, waardoor je efficiënt en flexibel kunt laden. Dit is bovendien zeer milieuvriendelijk. Op deze manier wordt het opladen van jouw elektrische voertuig een stuk intelligenter én duurzamer. 


Betrouwbaarheid en veiligheid 

Dynamic Charging 

Overbelasting van het stroomnet is een van de grootste zorgen bij het opladen van elektrische voertuigen. De Huawei laadpaal (Smart Charger) past het laadvermogen dynamisch aan op basis van de beschikbare zonne-energie. Daarnaast houdt de laadpaal ook rekening met het gebruik van andere elektrische apparaten in huis. 

Deze functionaliteit voorkomt overbelasting van het stroomnet. De kans op stroomuitval wordt zo geminimaliseerd, om nog maar te zwijgen over potentiële schade hierdoor. Zo ben je zeker van een betrouwbare laadervaring en hoef je je geen zorgen te maken over onderbrekingen of piekbelastingen. 

Veiligheid binnen en buiten 

De Huawei Smart Charger is ontwikkeld met jouw veiligheid als een van de belangrijkste prioriteiten. Zo is deze Huawei laadpaal uitgerust met ingebouwde temperatuursensoren. Deze monitoren de temperatuur voortdurend en beheren het apparaat op zo’n manier dat oververhitting wordt voorkomen. Op deze manier opereert de laadpaal altijd binnen veilige temperatuurlimieten, ook wanneer je de laadpaal lange tijd gebruikt of bij hoge temperaturen. 

De Huawei Smart Charger biedt bovendien bescherming tegen zowel AC- als DC-lekstromen dankzij de Type A+DC 6 mA lekbeveiliging. Zo ben je volledig beschermd tegen elektrische schokken en kortsluiting. 


Bescherming tegen weer en wind 

De Huawei laadpaal is ontworpen om onder alle weersomstandigheden betrouwbaar te functioneren. Met een IP54 beschermingsklasse is de laadpaal volledig beschermd tegen stof en water. De laadpaal kan daarom zowel binnen als buiten worden gebruikt. De waterdichte structuur van het apparaat voorkomt dat water binnendringt, zelfs niet bij zware regenval! 

De laadpaal is ook voorzien van een CATII-gecertificeerde bliksembeveiliging. Hiermee is je laadpaal beschermd tegen blikseminslagen en spanningspieken. Hierdoor is de Huawei laadpaal een duurzame en betrouwbare keuze, ongeacht waar je woont. 

💡 Geniet van het gemak van een laadpaal thuis💡Bij Otovo werken we met grote merken voor laadpalen zoals Huawei, Growatt en Wallbox samen. Overtuigd van de Huawei laadpaal? Bekijk dan de mogelijkheden op onze productpagina's.


Eenvoudige installatie en onderhoud 

Click-in design voor snelle installatie 

Met het click-in design van deze Huawei laadpaal kun je de laadpaal snel en eenvoudig installeren. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp is zodanig ontwikkeld dat iedereen, zonder technische kennis, deze laadpaal kan installeren. Je kunt de laadpaal in drie eenvoudige stappen installeren en dit kost je minder dan een kwartier: 

  1. Bevestiging achterplaat: Bevestig de achterplaat aan de muur met behulp van de voorgeboorde gaten en duidelijke markeringen. Zo kun je de achterplaat snel en nauwkeurig bevestigen op elke muur, of deze nu van baksteen, beton of hout is. 
  2. Aansluiting kabels: Sluit de elektrische kabels aan op de achterplaat. Dit gaat zeer eenvoudig met de duidelijke kleurcoderingen en aansluitpunten. Hierdoor kan dit zowel veilig als efficiënt worden uitgevoerd. 
  3. Click-in laadpaal: Klik de laadpaal eenvoudig in de achterplaat met behulp van het click-in mechanisme. Dit zorgt voor een stevige en veilige bevestiging zonder dat je speciaal gereedschap nodig hebt. Het ontwerp is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat de laadpaal strak en stevig tegen de muur zit. 


De voordelen van het click-in design zijn: 

  • Tijdbesparend: De installatie duurt slechts 15 minuten, waardoor je razendsnel kunt profiteren van je nieuwe laadpaal. 
  • Gebruiksvriendelijk: Iedereen kan de laadpaal installeren en onderhouden zonder speciaal gereedschap of technische kennis. 
  • Veilig: Het click-in mechanisme zorgt voor een veilige en stabiele bevestiging, wat een betrouwbare installatie garandeert. 
  • Kostenbesparend: De snelle installatie en het minimale onderhoud verminderen de kosten en de tijd dat de laadpaal buiten gebruik is. 


Onderhoudsgemak 

Het onderhoud aan de Huawei laadpaal is net zo eenvoudig als de installatie zelf. Dankzij het modulaire ontwerp kan de laadpaal in slechts vier minuten worden onderhouden. De click-in functie maakt het mogelijk om de laadpaal snel en gemakkelijk te verwijderen voor inspectie of reparatie, zonder dat je speciaal gereedschap nodig hebt. Het apparaat hoeft bovendien niet volledig uit elkaar gehaald te worden. Dit zorgt voor maximale gebruiksvriendelijkheid en minimale downtime. 


Andere groene energieoplossingen 

De HUAWEI Smart Charger functioneert moeiteloos met onze energieoplossingen zoals zonnepanelen en thuisbatterijen. Dit biedt jou een compleet systeem voor groene energieoplossingen en helpt je bij het verlagen van jouw energierekening, terwijl het duurzaam rijden op de weg ondersteunt. 


Voordelen van de Huawei laadpaal 

De Huawei laadpaal biedt vele voordelen voor rijders van elektrische voertuigen. Het combineert efficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak in een stijlvol en innovatief ontwerp. De Huawei laadpaal is niet alleen eenvoudig te installeren en te onderhouden, maar biedt ook flexibele laadmogelijkheden en zorgt ervoor dat je zonne-energie maximaal benut. 

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte laadoplossing voor jouw elektrische voertuig, dan is de Huawei Smart Charger een goede keuze. Ontdek hoe deze innovatieve laadpaal van Huawei jouw laadervaring verbetert. 

Ontvang nu een offerte voor jouw zonnepanelen met laadpaal!
Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``