SunPower is een van de bekendste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. In dit artikel beschrijven we de verschillende types panelen, de kenmerken van de types panelen en waarom we bij Otovo met dit merk werken.

Bij Otovo installeren we SunPower zonnepanelen op de daken van onze klanten. Het bedrijf valt op door zijn kwaliteitsproducten en constante innovatie, wat wij van Otovo uiteraard fijn vinden. Alhoewel niet alle SunPower panelen geschikt zijn voor woningen, bespreken we ze wel allemaal in dit artikel. En natuurlijk gaan we dieper in op de SunPower zonnepanelen die we aanbieden als je zonnepanelen bij ons huurt.


De zonnepanelen van SunPower: de verschillende modellen

Niet alle zonnepanelen zijn hetzelfde. Afhankelijk van hoe ze gebruikt worden en de “kracht” van de panelen, biedt het ene zonnesysteem meer winstgevendheid dan andere.

De belangrijkste zonnepanelen van SunPower zijn volgens de catalogus van de fabrikant:

 • Maxeon
 • Performance

Zoek jouw dak en vraag een eerste offerte aan!


SunPower Maxeon zonnepanelen

SunPower Maxeon zonnepanelen hebben state-of-the-art technologie die de energieproductie maximaliseert.

Deze modules kenmerken zich door hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Volgens de studies van de fabrikant tonen ze de laagste degradatiepercentages in de sector aan, een betrouwbaarheid die bijna vier keer hoger is dan klassieke zonnecellen. Door de metalen basis van de cellen, buigen ze i.p.v. breken. Dit maakt de cellen extra duurzaam.

Het Maxeon-assortiment heeft zowel residentiële als commerciële zonnepanelen. Hieronder gaan we wat dieper in op de kenmerken van de Maxeon 3 - 400 panelen, die we bij Otovo gebruiken.


Maxeon panelen voor residentieel gebruik

SunPower Maxeon biedt verschillende modellen aan voor residentieel gebruik:

 • Maxeon 3-370
 • Maxeon 3 - 375 355 BLK
 • Maxeon 3-400 395 390
 • Maxeon 2-360 350 340

Maxeon panelen voor Commercieel gebruik

Er zijn ook Maxeon modules voor commercieel gebruik:

 • Maxeon 5-450 440 430
 • Maxeon 3-400 390 370
 • Maxeon 2-360 350 340

Maxeon produceert geen panelen voor fotovoltaïsche elektriciteitscentrales.


SunPower Maxeon 3 - 400 zonnepanelen

Bij Otovo werken we met het Maxeon 3 - 400-model om onze klanten de hoogste winstgevendheid te bieden.

De kenmerken van deze SunPower zonnepanelen modules zijn:

• Gegarandeerd minimumvermogen in het eerste jaar van 98,0%

• Maximale jaarlijkse degradatie van 0,25%

• Gegarandeerd minimumvermogen in het 25e gebruiksjaar van 92,0%

Deze kenmerken bieden veel voordelen: SunPower Maxeon-modules kunnen volgens de fabrikant de eerste 25 jaar tot 35% meer energie leveren.

Door de Maxeon-modules te combineren met de Enphase-micro-omvormers, kan de fotovoltaïsche productie nog meer stijgen, wat de winstgevendheid van het systeem verhoogt. Dit zorgt er ook voor dat je sneller de investering in het systeem terugverdient.


Ontdek de winstgevendheid van jouw systeem!

SunPower Performance Zonnepanelen

Naast de Maxeon modules biedt SunPower ook de Performance modules aan. Deze SunPower zonnepanelen werden in 2015 op de markt gebracht en volgens het bedrijf zijn er al een aantal modules geproduceerd en gedistribueerd die overeenkomen met 3GW vermogen.

SunPower Performance zonnepanelen voor residentieel gebruik

Wat de Performance SunPower zonnepanelen onderscheidt, is het type cellen. Deze cellen bieden de hoogste betrouwbaarheid en duurzaamheid. Deze technologie is gebaseerd op de technologie die de fabrikant gebruikt in zijn lucht- en ruimtevaartprojecten.

Bij Otovo werken we met het SunPower P3-380-BLK model.

SunPower P3-380-BLK is een esthetisch mooi model van zonnepanelen. Deze zonnepanelen van SunPower zijn helemaal zwart, met een zwart frame en een zwarte achtergrond.

De kenmerken van deze panelen zijn:

 • Gegarandeerd minimumvermogen in het eerste jaar van 98%
 • Maximale jaarlijkse degradatie van 0,45%

SunPower Performance zonnepanelen voor commercieel gebruik

Naast het model dat bedoeld is voor residentieel gebruik, biedt SunPower modules voor commercieel gebruik, die een superieur vermogen hebben.

De paneelopties voor commercieel gebruik zijn:

 • Prestaties P3 - 420 35mm
 • Prestaties P3 - 420 40 mm

Fotovoltaïsche elektriciteitscentrales

Voor de grote fotovoltaïsche elektriciteitscentrales, bedoeld voor de productie van zonne-energie voor distributie en verkoop, stelt de fabrikant de Performance P5 - Power Plant 545 voor.

De voordelen van SunPower zonnepanelen

 • Ze ondersteunen de dagelijkse temperatuurveranderingen beter, dankzij de geleiders die de verbinding van de cellen versterken en specifiek ontworpen zijn voor de lucht- en ruimtevaartsector.
 • De degradatie van de module is lager dankzij de gepatenteerde inkapseling.
 • De verbindingen van de cellen hebben een positieve invloed op hun productiecapaciteit.SunPower zonnepanelen zijn flexibel: ze hebben het vermogen om te buigen in plaats van te breken, in vergelijking met de monokristallijne PERC-technologie modules. Ze hebben een elegant ontwerp en zien er mooi uit op een dak.

Garanties

SunPower biedt een van de meest uitgebreide garanties op de markt voor al zijn modules:

 • 25 jaar productgarantie: dekking voor fabricagefouten en materialen
 • 25 jaar stroomgarantie: tot 92% van het initiële vermogen op 25-jarige leeftijd.

Waarom werken we met SunPower panelen?

Als we het in één zin moeten samenvatten, is het duidelijk: de SunPower zonnepanelen bieden de grootste winstgevendheid.

Maar natuurlijk zijn er ook andere aspecten waar we rekening mee houden. Bij het kiezen van de fabrikanten waarmee we werken, bekijken we deze dingen in detail:

 • De materialen die ze gebruiken, die altijd van de hoogste kwaliteit moeten zijn;
 • Dat het bedrijf de milieu-impact van zijn activiteit minimaliseert;
 • Dat het bedrijf lang genoeg bestaat en dat ze de uitgebreide garanties die ze bieden kunnen dekken;
 • Dat ze voortdurend innoveren, gezien het feit dat de technologie van deze industrie cutting-edge is.

Ontdek onze zonnepanelen!

Andere fabrikanten waar we mee wedden

Naast Sunpower werken we bij Otovo ook samen met andere fabrikanten van zonnepanelen, zoals JA Solar, SunPower, Trina, LG, Q Cells, LONGi Solar en Canadian Solar.

Over SunPower

SunPower verscheen in 1985 op de markt en sindsdien is de groei snel en continu geweest. Het Amerikaanse bedrijf wordt beschouwd als een zeer high-end lijn binnen de fotovoltaïsche industrie.

SunPower zonnepanelen vallen vooral op door hun innovatie: het bedrijf wil immers niet alleen de zonne-energiemarkt domineren, maar ook de maritieme- en ruimtevaartmarkt. Dankzij hun ambities zijn ze ook in de zelfverbruiksmarkt in staat om geavanceerde technologie aan te bieden, aangezien de technologie die wordt gebruikt in missies in de ruimte ook in dit soort modules wordt toegepast.

Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo BE
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``